GT Biler

Miljø

ET GRØNNERE SUBARU


Subaru har altid været med forrest, når det handler om udviklingen af miljøvenligere køretøjer. Denne profil bliver nu endnu tydeligere i Europa med  verdens første Boxerdiesel.


Fuji Heavy Industries (FHI) står 100 % for fremstillingen af Subaru bilerne. FHI er virksomme inden for en række forskellige industrier, der - præcis som bilindustrien - fortsætter med at udvikle mere miljøvenlige alternativer. Eksempler på andre industrier som FHI er virksomme indenfor er: vindkraft, flyindustrien og batteri-teknologi.

 

Forneden følger flere eksempler på teknik og kunnen som viser Subaru's stadige udvikling af miljøvenligere teknologi: 

Subaru XV Hybrid

Subaru lancerer XV Hybrid

Subaru XV Crosstrek Hybrid får premiere i Japan og USA i løbet af 2013. Den nu produktionsklare hybrid bygger på alle Subarus kerneværdier. Den har – udover elmotor – en benzindrevet Boxermotor på 150 hk og 196 Nm, Subarus automatgearkasse Lineartronic og symmetrisk 4-hjulstræk.
Subaru Outback Verdens første firehjulstrukne gas biler
Subaru lancerer to nye grønne biler som kan bestilles til det danske marked: Legacy Boxer-CNG-og Outback Boxer-CNG. Projektet blev iværksat af den svenske Subaru importør SUBARU Nordic AB i 2010, som i øvrigt har ansvaret for salg af Subaru med Boxer motor og det unikke symmetriske firhjulstræk i Sverige, Finland, Baltikum, samt Danmark, Færøerne og Grønland. SUBARU Boxer-CNG er verdens første firehjulstrukne gas bil. Kører de på rene biogas, bliver Co2 udslippet så lav som 28,6 g / km.
 R1e Subaru's elbiler kører i Tokyos gader
Allerede i dag har Subaru elbiler i trafik i Tokyos gader. Det er Subaru R1e, som er udviklet i samarbejde med Tokyos energiselskaber. Modellen (se billedet til venstre) er en kompakt tre dørs city bil som drives 100 % af elektriske batterier. Gennem banebrydende teknik har Subaru muliggjort, at bilens batterier kan oplades til 80 % effekt på kun 15 minutter! Netop de lange genopladnings tider har været anvendt som argument imod batteridrift.
boxer_diesel

Verdens første Boxerdiesel 

Motoren er en 4-cylindret 2.0 liters Boxer med turbo og et drejnings-moment på hele 350 Nm. Den største miljømæssige fordel er det lave brændstofforbrug og det lave udslip af C02. Motoren er naturligvis også udstyret med partikelfilter.

 

Andre fordele er at den er mindre støjende end andre dieselmotorer, færre vibrationer, lavere tyngdepunkt og har et kraftigere drejningsmoment.

si_drive

SI-Drive og mere energivenlige motorer

I 2008 blev SI-Drive lanceret som standardudstyr i Impreza WRX STI. SI-Drive er en kontrolfunktion som gør, at du som fører kan vælge mellem tre elektroniske køreprogrammer. I positionen som kaldes Intelligent (se billedet til venstre) kan du mindske brændstofforbruget med hele 10 %. På vej ind i 2008 har Subaru's teknikere videreudviklet hele vores motorprogram og resultatet er forbløffende godt. Gennem en mængde nye løsninger har man lykkedes med at sænke det gennemsnitlige brændstofforbrug med næsten 10 %. En enorm besparelse, både for vores miljø og økonomi.